Maak komaf met verstopte afvoerbuizen

05 augustus 2016

   

Waar zwaardere bestanddelen zoals zand en kleine, steenachtige deeltjes niet van het regenwater gescheiden kunnen worden met een loofafscheider, is een zandvangput de ideale oplossing.

TIP
Zandvangputten worden gebruikt om het regenwater te filteren. Nadat de loofafscheider het regenwater gefilterd heeft op bladeren laat de zandvangput de zwaardere bestanddelen bezinken. Vervolgens stroomt het regenwater door een gaasfilter naar put of infiltratiekrat. Het grote voordeel van het plaatsen van een zandvangput is dat het water op een eenvoudige manier wordt gereinigd en er een compacte filtering plaatsvindt.
 
 

U heeft het vast wel eens meegemaakt. Bladeren en ander vuil verstoppen de afvoerbuizen of belemmeren de goede werking van uw infiltratiesysteem. DYKA biedt hiervoor verschillende oplossingen aan.

Bolrooster
Voorkom dat bladeren en ander vuil in de afvoerbuis geraken. Plaats een bolrooster in de aansluiting van de afvoerbuis. Werkt u met plakplaten met een middenuitloop? Kies dan voor de bolroosters vervaardigd uit gegalvaniseerd staal.

Loofafscheiders
Speciaal voor die gevallen waar er toch bladeren in de afvoerbuis terechtkomen, biedt de loofafscheider uitkomst. De loofafscheider wordt verticaal in de afvoerbuis geplaatst, scheidt de bladeren zijdelings af en filtert het regenwater. Eventueel achtergebleven bladeren kunt u altijd simpel verwijderen.

Bladvanger
Voorkom dat bladeren in de dakgoot zelf geraken en plaats een bladvanger. De polynet bladvanger is gemaakt van kunststofgaas en is doorgesneden in de lengte­richting. De gaaselementen worden in de dakgoot gelegd en klemmen zich vanzelf vast tussen de dakbedekking en de gootrand. Bladeren die op de polynet bladvanger vallen, drogen op en waaien uiteindelijk weg.

 Vraag uw DYKA-medewerker naar meer van deze handige oplossingen.