Ontdek onze handige tips voor uw regenwaterafvoer

26 augustus 2016

Steeds vaker worden we geconfronteerd met extreme hoeveelheden neerslag in korte tijd. Rondom de woning zoals op het terras, in de tuin, of op de oprit wordt het steeds moeilijker om bij hevige regen de voeten droog te houden. Voer daarom regenwaterwater efficiënt af en help uw klant met het ACO lijnafwateringssysteem.

   

Verlos uw klant van stankoverlast door rioollucht. Vermijd dat lucht uit het riool via de afvoer kan ontsnappen en plaats een RWA Sifon.

  
   

TIP
Wanneer de regenpijp op de afvoer is aangesloten, is het aan te raden om gebruik te maken van een RWA Sifon. De RWA Sifon zorgt ervoor dat er een stankafsluiter is en de lucht uit de afvoer niet via de regenafvoer kan ontsnappen. Dit type sifon is verkrijgbaar in de maat 80mm of 100mm. Heeft u gebruik gemaakt van een regenafvoer van 60mm of 70mm? Dan kunt u door middel van een inzetverloop overgaan naar 80mm om het aan te sluiten op de RWA Sifon.
 
 

Het ACO lijnafwateringsysteem bestaat uit een compleet assortiment robuuste, maatvaste polymeerbetonnen goten en toebehoren. Bovendien is ook een compleet kunststof alternatief mogelijk. Het systeem wordt standaard geleverd inclusief een verzinkt stalen of kunststof rooster. Daarnaast is het ook mogelijk de goot te combineren met andere roosters of sleufopzetelementen, die op aanvraag leverbaar zijn.

Lijnafwatering kan worden aangesloten op het riool maar ook op een infiltratiesysteem. Dit draagt bij tot een goede waterhuishouding in de tuin.