Nieuws

Alle nieuws- en persberichten

DYKA introduceert thema Binnenklimaat 20-03-17

In onze moderne maatschappij brengen wij heel wat tijd binnen door. Een goed binnenklimaat is dus van groot belang. Naast het isoleren en beperken van warmteverliezen gaan bewoners steeds vaker op zoek naar oplossingen om het comfort binnenshuis te vergroten.


>> Lees verder

DYKA neemt rechten op V-flow over 22-02-17

DYKA, producent en leverancier van kunststof leidingsystemen en meer, neemt het verticale infiltratiesysteem V-flow over van wegenbouw van de Kreeke. DYKA, onderdeel van de Tessenderlo Group PPS, heeft immers meer mogelijkheden om deze oplossing internationaal te vermarkten. Download hier het officiële persbericht.


>> Lees verder

DYKA ontwikkelt mee het nieuwe zeehondenponton 17-02-17

In de jachthaven van Blankenberge is voor de allereerste keer een zeehondenponton in gebruik genomen. De dieren kunnen er hun toevlucht zoeken om wat op te drogen en uit te rusten.


>> Lees verder

Aankondiging aanpassing Brutoprijzen 01-01-17

Als gevolg van gestegen algemene en transportkosten zien wij ons genoodzaakt om een verhoging van 3% op de brutoprijzen toe te passen. Deze gaat in op 1 februari 2017.


>> Lees verder

Interessante vacatures bij DYKA 13-12-16

Ontdek hoe het is om te werken bij DYKA. Neem een kijkje bij onze vacatures en voel u vrij om contact met ons op te nemen indien u vragen heeft.


>> Lees verder

Bestel nog voor de Kerstvakantie! 30-11-16

Op donderdag 22 december 2016 zullen er vanaf Overpelt geen bestellingen meer worden uitgeleverd in verband met de kerstvakantie. Ook de filialen zullen op bovengenoemde datum geen bestellingen bezorgen. Bestel daarom tijdig om ervan verzekerd te zijn dat u de gewenste materialen op tijd in huis heeft! DYKA is namelijk gesloten van 22 december 2016 tot en met 8 januari 2017. Vanaf 9 januari 2017 openen wij weer de deuren.


>> Lees verder

Regenwater opslaan beheren en nuttig gebruiken 02-11-16

Er zijn verschillende manieren om met regenwater om te gaan. U kunt regenwater bufferen, laten infiltreren maar ook opslaan en gebruiken. Deze laatste optie wordt steeds interessanter.


>> Lees verder

Bedrijfsbrand geblust 21-10-16

Vanmorgen rond 11u is er een brand ontstaan in onze vestiging in Overpelt. Enkele PE-buizen (polyethyleen) hebben vuur gevat in een opslagplaats buiten. De brandweer van Lommel en Leopoldsburg is ter plaatse gekomen om de brand te blussen. Uit technische overwegingen werd de productie gedeeltelijk stilgelegd.


>> Lees verder

Nieuwe KIO composietdeksel voorgesteld op Aquarama 2016 18-10-16

DYKA nam onlangs deel aan de Aquarama beurs in de Brabanthal in Leuven. Daar demonstreerde DYKA een nieuwe oplossing: Het KIO 800 D400 composiet putdeksel met scharnier.


>> Lees verder

Vacature Program manager (internationale functie) 11-10-16

For our Plastic Pipe Systems (PPS) business unit we are looking for a Program Manager. *** Voor onze Plastic Pipe Systems (PPS) business unit zijn wij opzoek naar een Program Manager.


>> Lees verder

BEURZEN

Aquarama

Aankondiging deelname Aquarama 04-10-15

DYKA zal vertegenwoordigd zijn op de tiende editie van de beurs Aquarama. Met thema's zoals watertechnologie en waterbehandeling zal DYKA op Aquarama haar expertise hierin kunnen delen en zullen industriële eindgebruikers bij ons terecht kunnen voor oplossingen inzake watermanagement. Dus kom zeker een bezoek brengen aan onze stand!


>> Lees verder

PARTNERS

Klik hier voor meer informatie

Lancement Hydro Mat à Grâce-Hollogne 02-10-15

Après le succès du 'shop in shop' HYDRO MAT incorporé dans le dépôt de DYKA Fleurus (Heppignies) les 2 sociétés ont décidés d'ouvrir un deuxième 'shop in shop' HYDRO MAT, maintenant incorporé dans le dépôt de DYKA GRACE-HOLLOGNE, et ceci à partir de septembre 2015.


>> Lees verder
VinylPlus

DYKA Officieel partner VinylPlus 20-09-15

Vanaf heden is DYKA erkend als officiële partner van VinylPlus. Dit certificaat is een bevestiging van de jarenlange inspanningen die DYKA leverde en nog steeds levert om een maatschappij te creëren waarin op een duurzame manier wordt omgegaan met PVC.


>> Lees verder

PRODUCTEN

Rainbox Cube

NIEUW: RAINBOX® CUBE 25-03-15

De RAINBOX® CUBE opent nieuwe perspectieven voor ontwerp en bouw van volledige systemen voor infiltratie en retentie van hemelwater. Daarnaast is hij omwille van zijn unieke structuur bestand tegen zware verkeersbelasting.


>> Lees verder
Rainbox Cube 3S

NIEUW: RAINBOX® 3S 25-03-15

De veranderde gewestelijke en gemeentelijke regelgeving hebben ervoor gezorgd dat steeds meer bedrijven en particulieren te maken krijgen met vraagstukken rond regenwater. De RAINBOX® 3S helpt u regenwater zelfstandig op te vangen en op te bergen.


>> Lees verder
Dyka Sono

NIEUW: DykaSono 29-01-15

Dyka lanceert met DykaSono de stilste binnenriolering in PVC. Een uniek mofsysteem met rubberringverbinding garandeert een probleemloze en snelle montage. Ontdek de DykaSono en maak komaf met geluid.


>> Lees verder
Dyka Air

NIEUW: DykaAir 29-01-15

Dyka nu ook actief in de wereld van de luchtkanalen voor ventilatietoepassingen. Met Dyka Air biedt Dyka een compleet systeem van kanalen voor ventilatie aan. Dyka Air biedt een antwoord aan alle uitdagingen bij ventilatietoepassingen.


>> Lees verder

Producten

Open hier de pdf van de DYKA Catalogus 2017

Nieuwe DYKA Catalogus 2017 online! 29-06-17

In onze nieuwste DYKA Catalogus 2017 vindt u ons actuele assortiment maar ook handige tips en gereedschappen voor een juiste installatie van onze leidingsystemen!


>> Lees verder

RENOVATIE EN ONDERHOUD

Geef brand geen kans met DYKA brandmanchetten! 22-01-16

In appartementen en openbare gebouwen zijn doorvoeringen en sparingen een bedreiging voor de brandwerendheid. Dat vraagt om een extra beveiliging tegen brand.


>> Lees verder

Een kleine ruimte? Dat vraagt om flexibele oplossingen! 13-01-16

Monteren op de vierkante centimeter is voor u als installateur de gewoonste zaak van de wereld. In sommige krappe situaties is het echter wel passen en meten. Geen zorgen, juist bij dat soort ingewikkelde situaties biedt DYKA de juiste oplossing!


>> Lees verder

Drie handige producten bij renovatiewerkzaamheden! 11-01-16

Tijdens uw renovatiewerzaamheden komt u vast wel eens voor onaangename verrassingen te staan. Logisch, want het maken van aansluitingen is niet altijd even eenvoudig. Geen nood! DYKA heeft een aantal superhandige oplossingen voor u klaarliggen.


>> Lees verder

Drie slimme oplossingen voor de toiletaansluiting! 08-01-16

Komt het u bekend voor? Bij het aansluiten van het toilet blijkt de rioleringsbuis niet in het verlengde te zitten van de toiletaansluiting. Geen nood want DYKA biedt u drie slimme oplossingen aan.


>> Lees verder

Nu tijdelijk sterk in prijs verlaagd! 06-01-16

Klagen uw klanten over stankoverlast door rioollucht? DYKA biedt een mooie oplossing: onze doucheput met rubberen membraam voorkomt dat watersloten droog komen te staan door sporadisch gebruik of leeghevelen. Deze put is voorzien van een RVS rand en rooster, in hoogte verstelbaar én 360 graden draaibaar. Een ABS kunststof 90 graden aansluitbocht en een uitneembare kloksifon worden standaard meegeleverd. Zo realiseert u heel eenvoudig een afvoercapaciteit van 30 liter per minuut.


>> Lees verder

Onvoorziene situaties tijdens renovaties? 04-01-16

Het snel en kundig verleggen en aansluiten van leidingen voor riolering, water, CV en ventilatie is een serieuze klus. Bovendien is het vaak een verrassing welk materiaal u tegenkomt. Hoe maakt u de overgang van het ene materiaal naar iets anders? Op zo’n moment heeft u vooral behoefte aan slimme en flexibele oplossingen om de klus snel te kunnen klaren…


>> Lees verder

Handige Renovatiekrant voor Installateurs 07-12-15

Renovatie -en onderhoudsklussen zijn interessante opdrachten. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om hun huis te renoveren en groot onderhoud te doen in plaats van te verhuizen naar nieuwbouw. Dit is uiteraard goed nieuws voor u als installateur. In de Renovatie & Onderhoud krant van DYKA vindt u allerlei praktische oplossingen en handige tips die u van pas kunnen komen bij renovatieklussen.


>> Lees verder

RÉNOVATION ET ENTRETIEN

Journal pratique Rénovation & Entretien 07-12-15

Traveaux de Rénovation & Entretien sont très intéressant. De plus en plus souvent, les gens choisissent de faire de gros travaux de rénovation et d’entretien dans leur maison plutôt que de déménager dans du neuf. Pour vous en tant qu’installateur, c’est bien évidemment une bonne nouvelle. Dans le journal Rénovation & Entretien de DYKA, vous trouverez une foule de solutions pratiques et de conseils qui viendront à point nommé lors des travaux de rénovation.


>> Lees verder

THEMA REGENWATER

Regenwater gebruiken wordt steeds interessanter 29-08-16

Als installateur kunt u op verschillende manieren met regenwater omgaan. U kunt regenwater laten infiltreren maar ook hergebruiken. Het laatste wordt voor uw klant steeds interessanter.


>> Lees verder

Ontdek onze handige tips voor uw regenwaterafvoer 26-08-16

Verlos uw klant van stankoverlast door rioollucht met de RWA sifon. Hou uw voeten droog met ACO afvoergeulen. Ontdek onze handige oplossingen.


>> Lees verder

Creëer snel een groot infiltratievolume met voorverpakte infiltratiekratten 11-08-16

Bij het plaatsen van infiltratiesystemen kunt u in situaties terecht komen waarin u een beperkte bruikbare grondoppervlakte heeft. In zo een geval kiest u voor de Rainbox 3S infiltratiekratten van DYKA.


>> Lees verder

Maak komaf met verstopte afvoerbuizen 05-08-16

U heeft het vast wel eens meegemaakt. Bladeren en ander vuil verstoppen de afvoerbuizen of belemmeren de goede werking van uw infiltratiesysteem. DYKA biedt hiervoor verschillende oplossingen aan.


>> Lees verder

DYKA introduceert thema Regenwater 13-06-16

In de winter hebben we vaak af te rekenen met langdurige periodes van neerslag. In de zomer tekenen wij naast lange periodes van droogte soms zeer felle buien op die onmogelijk opgevangen kunnen worden met een gemengd stelsel. Huishoudelijk afvalwater en regenwater scheiden is dus de boodschap. Steeds vaker gaat men daarbij op zoek naar oplossingen om verstandig met regenwater om te gaan. Dit is uiteraard goed nieuws voor u als installateur!


>> Lees verder

Thema Binnenklimaat

Maak een goede verbinding 07-04-17

Het maken van goede verbinding vereist een nauwkeurige manier van werken en een zekere vakkennis. Iedere situatie is namelijk verschillend.


>> Lees verder

Geluidsoverlast van afvalwater beperken met DykaSono 31-03-17

Stilte en rust. Onbetaalbaar! DYKA maximaliseert het comfort in huis door irritante geluiden van de sanitaire installatie te onderdrukken. Hoe? Met het geluidsarme binnenrioleringssysteem genaamd DykaSono.


>> Lees verder

Ventileer fluisterstil 28-03-17

Het comfort binnenshuis wordt niet alleen door de luchtkwaliteit en binnentemperatuur bepaald. Ook eventuele geluidsoverlast kan een rol spelen.


>> Lees verder

Eén systeem voor elke woning met DYKA AIR 22-03-17

Een gezond binnenklimaat is van groot belang in de moderne woningbouw met z’n hoge isolatie waarden. Ventilatie biedt dikwijls de juiste oplossing. En of het nu gaat om een nieuwbouw -of renovatie project, met de ventilatiekanalen van DYKA AIR heeft u één praktisch kunststof ventilatiekanalensysteem voor elke woning.


>> Lees verder

DYKA introduceert thema Binnenklimaat 20-03-17

In onze moderne maatschappij brengen wij heel wat tijd binnen door. Een goed binnenklimaat is dus van groot belang. Naast het isoleren en beperken van warmteverliezen gaan bewoners steeds vaker op zoek naar oplossingen om het comfort binnenshuis te vergroten.


>> Lees verder

VACATURES

Vacature Medewerker orderverwerking C&I 29-01-16

Dyka Plastics NV is gevestigd in Overpelt, maakt deel uit van Tessenderlo Group en is een vooraanstaand producent van kunststof leidingsystemen. Wij zoeken voor verkoopsafdeling binnendienst Civils & Infrastructure een Medewerker orderverwerking.


>> Lees verder

Vacature Sales Engineer C&I 01-12-15

Dyka Plastics NV is een onderdeel van de Tessenderlo Group. DYKA ontwikkelt, produceert en verkoopt kunststof leidingsystemen. Deze worden o.a. toegepast in de wegen- en industriebouw en voor de distributie van gas, water en telecom. Klanten zijn aannemersbedrijven, nutsbedrijven, industrie, openbare besturen, professionele installateurs en handelaars. Ter versterking van ons verkoopsteam zoeken wij een Sales Engineer C&I.


>> Lees verder