Regenwater gebruiken wordt steeds interessanter

29 augustus 2016

Als installateur kunt u op verschillende manieren met regenwater omgaan. U kunt regenwater laten infiltreren maar ook hergebruiken. Het laatste wordt voor uw klant steeds interessanter. Een groot gedeelte van ons waterverbruik bestaat namelijk nog steeds uit drinkbaar water. Deze wordt echter alsmaar schaarser en zal in de toekomst alleen maar duurder worden. Voor ruim de helft van ons dagelijks verbruik is regenwater perfect geschikt. Vang daarom uw regenwater op in de Li-Lo regenwatertanks van DYKA en maak nuttig gebruik van regenwater.

In België verbruikt de gemiddelde persoon zo'n 110 liter water per dag. Een zeer groot gedeelte van dit verbruik bestaat nog steeds uit drinkbaar water. Voor laagwaardige toepassingen zoals toiletspoeling, het poetsen en de wasbeurt van de wagen en het sproeien van de tuin hoeft het kwaliteitsniveau van het ingezette water echter niet zo hoog te zijn.

 
Regenwater is geschikt voor ruim 50% van ons dagelijks waterverbruik. Bovendien is regenwater gratis, waardoor uw klant een duurzame ecologische investering kan combineren met een gunstig financieel perspectief.

 

Geen beton maar kunststof
De Li-Lo regenwatertanks van DYKA zijn gemaakt van kunststof en hebben een zeer beperkte inbouwdiepte. Kunststofwatertanks zijn 100% waterdicht en zijn extra licht. Hierdoor kunnen ze zonder hulp van een kraan geïnstalleerd worden. In een stedelijke omgeving kan de tank zelfs via de deur naar de achtertuin worden gebracht. De gladde wand van de Li-Lo watertank laat een zeer eenvoudige reiniging toe. Hierdoor heeft u een zuivere waterkwaliteit gedurende de hele levensduur van de installatie.