Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Ontwikkelingen

PVC heeft een lange levensduur. Uitgebreid onderzoek heeft zelfs aangetoond dat PVC leidingsystemen een levensduur hebben van minstens 100 jaar. Daarnaast kan PVC tot wel zeven maal gerecycled worden. Dat maakt PVC van nature een duurzaam materiaal. Bovendien zijn we er bij DYKA altijd mee bezig om onze producten nog beter en milieuvriendelijker te maken. Die combinatie van natuurlijke eigenschappen én verdere ontwikkeling levert een aantal interessante producten en duurzaamheidsinitiatieven op.

Aardwarmte voor woning- en utiliteitsbouw

Als we gebruik willen maken van duurzame energie is aardwarmte een belangrijke optie. DYKA ontwikkelt voor haar opdrachtgevers aardwarmtesystemen die gekoppeld worden aan vloerverwarming. Deze aardwarmtesystemen vormen een duurzame oplossing voor verwarming in de markt van woning- en utiliteitsbouw. Ook hiermee draagt DYKA bij aan het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen en de daaruit voortvloeiende CO2-uitstoot.

Duborain

De klimaatverandering zorgt voor een verandering van de neerslagpatronen. In de winter krijgen we te maken met periodes van langdurige regenval en in de zomer hebben wij steeds meer korte en zeer felle buien. Tegelijkertijd zorgt de toenemende verstedelijking dat het aandeel verharde oppervlakte alleen maar toeneemt. Hierdoor gaat het regenwater minder ter plekke kunnen infiltreren en dus versneld worden afgevoerd. Verstandig omgaan met regenwater wordt dus steeds belangrijker. Draag daarom zorg voor uw integraal waterbeheer met Duborain.

Met onze producten uit het Duborain assortiment komt regenwater precies daar waar het moet zijn: in de bodem. Water van daken vangen we op in onze goten en voeren we af via loofscheiders en zandvangers met de transportbuis naar onze Rainbox infiltratiekratten. Deze infiltratiekratten geven het regenwater op hun beurt weer terug aan de grond. Zo draagt onze Rainbox bij aan het voorkomen van verdroging in stedelijke gebieden.