Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Onze visie

DYKA heeft een duidelijke visie. Duurzaam ondernemen doen we niet omdat het moet, maar omdat we het willen. People, Planet en Profit zijn de elementen waar het bij ons om draait. Bovendien zien we onszelf graag als de ‘verduurzamer’ van de markt. Oprechte duurzaamheid noemen we dat bij DYKA.

People, planet en profit centraal

Bij DYKA focussen we op een duurzame, leefbare wereld. Een wereld met een gezond ecologisch evenwicht, gelukkige mensen en gezonde bedrijven. Oftewel: een wereld waarbij People, Planet en Profit in balans zijn. Maar wat houdt dat precies in?

  • People: hier gaat het over mensen, oftewel: over de manier waarop DYKA met haar medewerkers en de maatschappij omgaat. Hoe sluiten we bedrijfsongevallen uit en wat voor opleidingsmogelijkheden en carrièrekansen bieden we onze medewerkers? Ook gaat het over medezeggenschap, gedragscodes en het tegengaan van discriminatie. Om vooral onze brede maatschappelijke verantwoordelijkheid niet te vergeten.
  • Planet: deze pijler heeft alles te maken met onze aarde. Hierbij gaat het over onze verantwoordelijkheid op het gebied van het milieu. We willen op een verantwoorde manier omgaan met thema’s als CO2 uitstoot, milieuzorg, schoner produceren, duurzame producten en waterverbruik. Bij DYKA vinden we dat een goede zorg voor onze planeet de verantwoordelijkheid is van ál onze medewerkers.
  • Profit: een bedrijf dat geen geld verdient en geen winst maakt, kan niet blijven voortbestaan. Maar profit gaat over meer dan alleen financiële prestaties. Profit gaat ook over de manier waarop we iets terug kunnen doen voor de maatschappij. In de vorm van werkgelegenheid, het investeren in goede doelen, sponsoring of politieke betrokkenheid.

Duurzaamheid niet vermarkten, maar de markt verduurzamen

Bij DYKA zijn we dag in dag uit bezig met het innoveren en verduurzamen van onze productlijnen. Bovendien werken we hard aan het verlagen van EPC's, het recyclen van materialen (BIS) en het reduceren van de CO2 uitstoot.

Lees ook de Beleidsverklaring.