DykaGrip trekvaste verbinding nu ook tot 225 mm

14-06-2018

DYKA bracht nieuwe diameters van zijn trekvaste koppeling DykaGrip op de markt. Naast de bestaande verbindingen van 90, 110 en, 160 mm, zijn nu ook koppelingen van 225mm beschikbaar. Daarmee komt DYKA tegemoet aan vragen van de drinkwatermarkt. Omdat deze verbindingen niet gelijmd moeten worden, verloopt de aanleg van drinkwaterleidingen voortaan sneller, gemakkelijk en veiliger.

 DykaGrip trekvaste verbinding zonder lijmen tot 225 mm

“Lijmverbindingen maken drinkwatermaatschappijen niet echt blij. Om te beginnen om de veiligheid. Uiteraard willen zij zo weinig mogelijk andere stoffen dan drinkwater in hun systeem. De oplosmiddelen in PVC lijm staan bekend als schadelijk voor de gezondheid en het milieu. Dat past steeds minder goed in het beeld en beleid van de drinkwaterbedrijven.”, vertelt Pascal De Boer, productmanager bij DYKA. “Dankzij onze push-fit trekvaste DykaGrip koppeling, is de tijd van lijmen definitief voorbij, ook in grotere diameters.” De DykaGrip koppeling maakt immers gebruik een van een makkelijk te plaatsen push-fit systeem. Speciale gripringen zorgen dat buizen efficiënt en lekvrij verbonden worden, zelfs onder druk.

Montagegemak

Maar ook het montagegemak was een belangrijke motivatie om de nieuwe diameters te lanceren. “Waar drinkwatermaatschappijen vroeger aan de slag moesten met lijm, spiebussen en nog meer attributen, hoeven ze nu enkel de DykaGrip over de buis te schuiven”, weet De Boer. Dat scheelt enorm in tijd, gebruiksvriendelijkheid en materiaal. Het gepatenteerde systeem is uniek op de markt. Zo bewijst DYKA dat het altijd meedenkt met zijn klanten.

Ontdek de DykaGrip oplossingen hier.


Terug