Prijswijziging per 12 april 2021

We zien ons genoodzaakt om u te informeren dat door een verdere extreme stijging van de grondstofprijzen, we opnieuw een prijsverhoging dienen aan te kondigen. Deze prijsverhoging is additioneel aan de eerder gecommuniceerde verhoging in februari (in werking getreden per 1 maart 2021).

Wat is de reden?

  • Een golf van overmachten (force majeures) in Europa heeft een aantal polymeerproducenten stilgelegd en legt een ongekende druk op de toch al krappe chemische markten. Dit samen met een sterke vraag doet de grondstofprijzen naar recordniveaus stijgen.
  • In de Golfkust van de VS heeft de winterstorm van februari 100% van sommige Amerikaanse chemische capaciteiten uitgeschakeld, terwijl ongeveer 20% van de totale chemische capaciteit nog steeds offline is. Hoewel de fabrieken geleidelijk opnieuw opstarten, duurt het weken of zelfs nog maanden om alle stormschade te herstellen.
  • De vraag naar polymeren is erg gestegen sinds de tweede helft van 2020. De Coronapandemie veroorzaakte een grote verschuiving in de consumentenbestedingen van diensten, zoals reizen en uit eten gaan naar producten zoals elektronische huishoudartikelen, meubels en verbeterde producten voor thuisgebruik.

Het is onduidelijk wanneer de situatie zich gaat stabiliseren. De druk op de grondstofprijzen lijkt voorlopig niet af te nemen en blijft instabiel, waardoor we verdere prijsverhogingen in de toekomst niet kunnen uitsluiten. Ondertussen doen we er alles aan om u te voorzien van de nodige producten maar kunnen u niet verzekeren dat we aan alle leververplichtingen kunnen voldoen.

Wat betekent dit voor u als klant?

Door deze redenen zijn wij helaas genoodzaakt de prijzen met ingang van 12 april als volgt te wijzigen:

  • PVC buizen: + 20 %
  • PE buizen: + 15 %
  • PP buizen: + 10 %
  • PVC/PE/PP hulpstukken: + 5%

Alle bestellingen met een besteldatum met ingang van 12 april, worden bevestigd aan hogere prijzen. Alle bevestigde bestellingen na 14 maart zullen nog uitgeleverd worden aan de huidige prijzen. Deze van vóór 14 maart komen helaas te vervallen.

Alle offertes van vóór 14 maart komen te vervallen. Nieuwe offertes hebben een geldigheid van twee weken. We willen u ook informeren dat onze offertes gelden onder voorbehoud van de beschikbaarheid van onze grondstoffen.

Met betrekking tot de handelsartikelen zullen wij de prijsaanpassingen van onze leveranciers volgen.

We danken u voor uw begrip en medewerking en verzoeken u dan ook vriendelijk deze informatie kenbaar te maken binnen uw organisatie.
Met ingang van 12 april 2021 kunt u het nieuwe brutoprijzen-overzicht downloaden op onze website: https://www.dyka.be/nl/dyka/klantenservice/downloads.

Als u bijkomende vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met uw accountmanager of met één van onze medewerkers van de afdeling Customer Service of onze filialen.

Gepubliceerd op: 07 April 2021