Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

PP/PE: De krachtpatsers

PP (polypropyleen) en PE (polyethyleen) zijn sterker dan PVC, maar wel iets duurder. Beide zijn eenvoudig te recycleren. DYKA gebruikt bij de productie van PP/PE dan ook systematisch gerecycleerde grondstoffen. PP/PE is bestand tegen een grotere variatie aan chemicaliën dan PVC. Een laatste voordeel van PP/PE ten opzichte van PVC: het is gladder waardoor er minder risico op aanhechting en dus verstoppingen is.

Polypropyleen

PP: Buizen van PP worden toegepast bij gravitaire rioleringen (drukloos). Ze hebben meestal een dunnere wand dan bij PE. Omdat er minder materiaal nodig is bij de productie, zijn ze dus ook economischer dan PE. PP-verbindingen werken met een rubberen ring en moffen. Dat vereenvoudigt de installatie. Nadeel is dan weer dat door het vrijvervalsysteem, een helling in de sleuf moet voorzien worden. Dat vraagt uiteraard meer graafwerk en dus ook tijd. Bekijk ook het PP assortiment voor buitenriolering.

Polyethyleen

PE: PE-buizen zijn soepeler dan PP-buizen. De leidingen kunnen op haspels geleverd worden, wat de installatie sneller laat verlopen. PE-buizen worden gebruikt voor drukleidingen, mantelbuizen en binnenriolering. PE-buizen verbinden, gebeurt door lassen. Tenslotte kan PE gebruikt worden voor gestuurde boringen.

Zo bieden polypropyleen en polyethyleen een antwoord op alle complexe situaties waarmee u bij buiten- of binnenriolering te maken kunt krijgen.