Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

PVC: de ultieme prijs-kwaliteitverhouding

Slijtvast, licht en herbruikbaar. Dat zijn de belangrijkste eigenschappen van PVC rioolelementen. De grootste troef van PVC in vergelijking met PP/PE is de prijs-kwaliteit.

PVC is ideaal voor vrijverval riolering. Dat wil zeggen dat een hoogteverschil zorgt voor de afvoer van het afval- of regenwater. Ook voor drukleidingen kan PVC gebruikt worden. Waarom dan kiezen voor PVC en niet voor beton? De gladdere wanden van PVC zorgen voor een betere doorstroming en minder verstoppingen.

Gemakkelijk te verwerken

Dankzij het lichte gewicht is PVC ook veel beter te verwerken. In een zachte ondergrond geniet kunststof helemaal de voorkeur op beton. Er is dan immers minder risico op verzakking. Een laatste groot voordeel van PVC in vergelijking met beton? Zwavelzuur uit rioolgas tast beton aan, waardoor dat begint te lekken. PVC echter, is bestand tegen zwavelzuur en dus een stuk duurzamer.

Ontdek het assortiment PVC binnenriolering en PVC buitenriolering.