Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

7km PE voor het tweede grootste ziekenhuis in België

Om de grootte en reikwijdte van onze oplossingen in de kijker te zetten brachten we het project ‘Ziekenhuis Charleroi’ in beeld. Hier leveren we voor aannemer Jan De Nul 7km PE-buis en zo’n 220 inspectieputten. Het grootse project, dat in 2019 startte en voor DYKA tot 2021 zal doorlopen, omvat de bouw van het tweede grootste ziekenhuis in België.

Naast de grootte van het project is ook de locatie opvallend: het gaat om een oude terril van de al reeds jaren gesloten steenkoolmijn van Charleroi. Zo wordt een oud industrieterrein op een maatschappelijk nuttige manier opnieuw gebruikt. Op de video valt de zwarte grond, steenkoolresten, op.

Ook voor aannemer Jan De Nul is dit een erg groot project, de grootste constructiewerf in hun geschiedenis. Het ziekenhuis omvat dan ook 1.100 bedden en heeft een totaaloppervlakte van 200.000 m2, waarvan 140.000 m2 ziekenhuis en 60.000 m2 parking. Wanneer universitaire ziekenhuizen niet meegeteld worden, zal dit ziekenhuis het grootste van België zijn. Enkel het UZ Leuven is dus groter.

Op de werf leveren wij PE-materialen, meer bepaald 7km PE-buis en 220 PE-inspectieputten. Leveringen gebeuren over een periode van 2019 tot 2021. Met dit order zijn 5PE-lassers continu in de weer.

We zijn er trots op dat de aannemer zowel onze commerciële, technische als organisatorische meerwaarde in de kijker zet. Een project om fier over te zijn!