Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Extra tijd en gemak met de DykaGrip 400 voor Vissers Ploegmakers

Namens Rivierenland heeft aannemer Vissers Ploegmakers de opdracht gekregen voor het ontwerpen en het uitvoeren van het project TSNO Andelst Zetten. Het betreft een persleiding van ongeveer tien kilometer lang met meerdere zinkers, persingen en Open Front en HDD boringen als uitdaging.

Samen aan de ontwerptafel

Een belangrijk onderdeel van de overeenkomst is dat Vissers Ploegmakers zelf verantwoordelijk is voor het opstellen van het ontwerp. DYKA heeft hier een positie gekregen aan de ontwerptafel door vanuit het definitief ontwerp het synoptisch plan op te stellen.

Trekvaste koppelingen

Naast de aanlevering van het synoptische plan heeft DYKA het verschil gemaakt met toepassing van de DykaGrip in een 400mm uitvoering. Ter plaatse van bochten dienen drukleidingen trekvast uitgevoerd te worden. Deze verbinding is altijd een tijdrovende klus. Spiebussen lijmen, buitenmantel plaatsen, borgpennen inbrengen, oftewel een klassieke trekvaste koppeling vereist een groot aantal handelingen. Deze tijdrovende klus behoort dankzij DykaGrip tot het verleden.

Tijdsbesparing & gemak

De DykaGrip bestaat uit slechts één element dat zonder lijm en speciaal gereedschap geïnstalleerd wordt. Een ander voordeel is de nodige montagekracht. De toepassing van de DykaGrip bespaart voor ons veel tijd en handelingen op het werkterrein. “Dit levert veel gemak op bij onze legploegen” aldus Ron de Mol, projectleider Vissers Ploegmakers.

Carlo van Schijndel, Rayonmanager bij DYKA vult vol trots aan: “Tijdens dit project hebben we dicht bij de klant gestaan en samen met Vissers Ploegmakers een prachtige prestatie neergezet”.

Bekijk ook het filmpje van de montage op ons YouTube kanaal.