Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Unieke dubbelwandige buis voor farmaceutische plant

Medische productieplants hebben de verplichting hun afvalwater door een dubbelwandige buis naar de riolering  te sturen. Dit om in geval van een lek verontreiniging te voorkomen. Toen het medisch bedrijf  in Puurs hiervoor bij een aannemer uit Antwerpen aanklopte, begon een moeilijke zoektocht.

“De aannemer werkt regelmatig samen met DYKA”, vertelt Sven Hellings van de Special Products Service van DYKA. “Geen van onze concurrenten kon de gevraagde buis leveren. Zo kwam onze SPS-afdeling op de proppen.” DYKA leverde de aannemer 150 meter dubbelwandige PE SDR 17 buis, volledig op maat gemaakt van de wensen van de klant. “Dit buis-in-buis-principe vergt het nodige PE laswerk. Een expertise die we bij DYKA al vele jaren perfectioneerden”, zegt Hellings.

Putten en kabelgoten

Ook de 2 PE inspectieputten die de klant nodig had, werden volledig op maat gemaakt, opnieuw met een dubbelwandig systeem. Tenslotte leverde DYKA ook nog klantspecifieke kabelgoten. Een groot voordeel voor de klant was de precisie en de  snelheid van het maatwerk. “Binnen de 14 dagen werden alle oplossingen netjes geleverd. Dat is de beste garantie voor onze klant dat hij zijn klanten tevreden kan houden. Een win-win situatie waar iedereen beter van wordt”, besluit Sven Hellings.

Andere DYKA SPS projecten:

Maatwerk voor zuiveringsinstallatie

Zeehondenponton