Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Gemeente Leeuwarden overtuigd door DYKA Prefit

De gemeente Leeuwarden is helemaal gewonnen voor het Prefit concept van DYKA.  Bij twee grote projecten, Wiarda en De Klamp, maakte de gemeente gebruik van dit modulair buitenrioleringssysteem. Dit levert de gemeente dankzij onder meer voorgemonteerde inlaten, behoorlijke tijdswinst op.

“Bij het bouwrijp maken van beide projecten, komt behoorlijk wat riolering kijken. Voor Wiarda gaat het om bijna een kilometer PVC buis met in totaal 115 inlaten. Bij De Klamp praten we over bijna 4,5 kilometer PVC buis met in totaal 601 inlaten”, vertelt Erik van der Heide  van DYKA. “Deze cijfers geven ook meteen het belang van het Prefit concept aan. Bij een klassiek systeem moeten deze inlaten op de bouwplaats gemonteerd worden op de buizen. Een tijdrovende klus die bovendien een risico op fouten en dus faalkosten met zich mee brengt.” De betrokken aannemers, Haarsma Infra en Milieu Tjerkwerd zijn dan ook erg blij met het Prefit systeem

Tijdswinst en minder faalkosten

Met Prefit levert DYKA een rioleringsysteem met onder andere voorgemonteerde inlaten. De buislengten worden ook voorzien van een nummer voor de juiste volgorde en een legplan. “Zo kunnen aannemers snel, efficiënt en zonder fouten te werk gaan. Tijdswinst en minder faalkosten zijn de grote voordelen.