Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

DYKA halveert aantal benodigde druksteekmoffen in Makkum

In opdracht van Wetterskip Frylan, installeerde aannemer DVJ Infra en Milieu onlangs in Makkum 6,7 kilometer persleiding. Opmerkelijk daarbij was dat DYKA buislengtes van 20 meter in plaats van 10 meter leverde om zo het verbindingswerk te halveren.

“Efficiëntie is voor ons erg belangrijk. Hoe sneller we kunnen werken, hoe minder kosten wij en onze klant hebben”, legt Douwe Trepstra van aannemer DVJ Infra en Milieu uit. Een bekommernis waarin DYKA graag meegaat. “Door buizen van 20 meter lang in plaats van 10 meter lang te leveren, halveren we uiteraard het verbindingswerk op de bouwplaats. Er zijn immers minder druksteekmoffen nodig. Zo bespaar je niet enkel op materiaal, maar ook op werkuren”, zegt Erik van der Heide van DYKA.

Naast de buizen leverde DYKA ook trekvaste getrokken bochten. Die werden door de SPS-afdeling (special products and services) voorzien van lijmbussen. “Zo heeft de klant ook minder verlijmingswerk”, besluit van der Heide.

Meer info over DVJ Infra en Mileu

Meer info over PE-persleidingen van DYKA 

Meer info over PVC-persleidingen van DYKA