Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

38 V-flows voor Mol Rauw

Aannemer van de Kreeke installeerde onlangs liefst 38 V-flows van DYKA om zo het kerkplein van Mol Rauw droog te houden. Deze verticale infiltratieoplossing heeft als voordeel dat het straatbeeld volledig ongewijzigd blijft, dat er geen wateroverlast meer is en dat de bodem ook minder snel uitdroogt. Verzakkingen behoren dus tot het verleden.

van de Kreeke voerde het project uit in opdracht van de gemeente Mol en waterbedrijf PIDPA. Daarbij voert het systeem regenwater niet langer af via de riolering, maar belandt het waar het thuishoort: in de bodem.

“Voor PIDPA en de gemeente was het belangrijk dat het bestaand rioleringssysteem behouden bleef zonder wijzigingen. Dat was dankzij onze V-flows perfect mogelijk. Het volstaat een gat in de grond te boren voor de installatie van deze oplossing. De totale benodigde oppervlakte is minimaal”, weet Bram Vreys, regenwaterspecialist bij DYKA.

3 functies in 1

V-flow, de verticale infiltratieoplossing van DYKA, combineert drie functies. Regenwater opvangen met de geïntegreerde kolk is een eerste. Die kolk staat volledig in lijn met de rest van de oplossing, wat de installatie enorm vergemakkelijkt. Een tweede functie is regenwater bergen in de PP buis die omhuld is met een vuilwerend geotextiel. Een laatste functie is uiteraard het regenwater laten infiltreren in de bodem via de sleuven in de buis.

 

Meer info over van de Kreeke vindt u hier.

Meer info over V-flow vindt u hier.