Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

DYKA levert infiltratiesysteem aan internationale bakkerij

Bakkerij Patroba, een internationale bakkerij uit Aartselaar, ging onlangs over tot een uitbreiding van zijn site in Aartselaar. Voor de uitbreiding van het gebouw werd G-design architecten gecontacteerd Zij zijn specialist voor bedrijven in de voedingsindustrie. Samen met DYKA werkten zij een roof-to-river plan uit. Daarbij biedt DYKA een oplossing voor alle regen die op het terrein valt, vanaf het dak tot de laatste druppel aan de perceelgrens. De verwezenlijking van het project en de installatie is in handen genomen door Industriebouwer De Pelsmaeker en Grondwerker Boons.

"De site in Aartselaar kampt met een zeer hoge grondwaterstand. Daarom boden we G-design graag ondersteuning bij de berekening van het infiltratiebekken", vertelt Bram Vreys van DYKA. "Uiteindelijk kozen we de Rainbox Cube Channel. Die infiltratiekrat is slechts 36 cm hoog en kan dus makkelijk ingebouwd worden zonder in het grondwater terecht te komen."

Zwaar verkeersbelastbaar

De lage inbouwdiepte is niet het enige voordeel. De kratten zijn inspecteerbaar en reinigbaar. Zo kan de levensduur van het bekken aanzienlijk verlengd worden. Als de krat 50cm is ingegraven, kan ze een verkeersbelasting van 40 ton aan, wat op industriële sites niet onbelangrijk is. Tenslotte is het krat BENOR-gekeurd.