Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Bijna 1000 m³ bufferbekken in Waregem

Voor de heraanleg van de R35 in Waregem hadden de stad Waregem en Aquafin nood aan een groot bufferveld voor regenwater. De flexibiliteit bij het ontwerp en uitvoering in meerdere lagen bleken, naast de robuustheid en BENOR-kwaliteitsgarantie van het systeem, voor alle betrokken actoren van grote toegevoegde waarde in het project.

Daarop herbekeek de studiedienst van DYKA het ontwerp en kwam met een nieuw voorstel op basis van DYKA's Rainbox Cube Channel infiltratiekratten. Dankzij deze kratten kon de aannemer in meerdere lagen werken. Dat beperkte de horizontale grondinnname, het grondverzet en het aantal betonkunstwerken.In totaal werd een krattenveld van bijna 1000 m³ aangelegd.

Inspecteerbaar

Het bufferbekken werd uitgerust met geïntegreerde inspectieputten in kunststof met toegangsmogelijkheden vanop het maaiveld. De strategische plaatsing en eenvoudige controlemogelijkheden zijn belangrijke voordelen ten aanzien van de latere exploitatie.

Meer informatie over de Rainbox Cube Channel infiltratiekrat vindt u hier.