Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Infiltratiekratten voor hoge verkeersbelasting

Voor ondergronds infiltreren, zijn infiltratiekratten de ideale oplossing. Deze kunststof kratten slaan tijdens een regenbui het overtollige water op, om het daarna geleidelijk aan de bodem af te geven. Doordat infiltratiekratten onder parkeerplaatsen, wegen, gazons of speelvelden geplaatst worden verliest u bovengronds geen ruimte en blijft het uitzicht ongewijzigd.

Met een simpel kliksysteem koppelt u de infiltratiekratten eenvoudig aan elkaar. Zo bouwt u snel met enkele kratten een groot infiltratievolume.

Inspecteer- en reinigbaar krattenveld

Duborain heeft verschillende soorten infiltratiekratten in het assortiment. Voor zones met een hoge verkeersbelasting is de Rainbox Cube de ideale oplossingenlijn. Die bestaat uit twee modellen. De Rainbox Cube Core en de Rainbox Cube Channel. Het paradepaardje is de Rainbox Cube Channel: verkeersbelastbaar tot 60 ton, inspecteer- en reinigbaar én combineerbaar met een geïntegreerde kunststof inspectieput en de Rainbox Cube Core.

De Rainbox Cube Core is verkeersbelastbaar tot 40 ton, maar indien op zichzelf gebruikt niet inspecteer- of reinigbaar. Dit is echter geen probleem. Dankzij de compatibiliteit met de Rainbox Cube Channel, kunt u een krattenveld aanleggen met Cube Cores. Tussenin legt u stroken met Rainbox Channel. Zo creëert u inspectie- en reinigingsroutes terwijl u toch gebruik maakt van de economisch interessantere Rainbox Cube Core.

Piekmomenten opvangen

Tenslotte kunnen de kratten voorverpakt worden met een waterdicht geomembraan, zo ontstaat een bufferbekken. Dat kan interessant zijn bij hoge grondwaterstanden en infiltratie dus niet mogelijk is. Tijdens een hevige regenbui loopt het gebufferde water slechts met laag debiet over naar de riolering. Na de regenbui blijft het retentieveld het water afgeven aan de riolering. Dit voorkomt piekmomenten en overbelasting van de riolering.

Met regenwater omgaan? Kies dan voor Duborain regenwatersystemen van DYKA. Want na regen komt Duborain.