Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Infiltreren en transporteren met IT-buis

Duborain heeft ook IT-buizen (infiltratie en transport). Daarbij combineert DYKA twee functionaliteiten in één oplossing. Tijdens het transporteren van het regenwater, infiltreert het via perforaties in de bodem. Het zorgt voor een maximale spreiding van de infiltratie over een grote oppervlakte.

Duborain IT-buizen zijn geperforeerde kunststofbuizen die verkrijgbaar zijn in PVC-U (Duborain IT) en PP (Ultra Kyma IT). De PVC-U uitvoering is interessant voor die gevallen waarin u de IT-buis wilt combineren met klassieke hulpstukken. Wanneer u op zoek bent naar een groter volume voor dezelfde afstand dan heeft u behoefte aan een grotere diameter. In die gevallen is Ultra Kyma, de uitvoering in PP, een aanrader.

Om te voorkomen dat zand en vuil de IT-buis binnendringt, worden buizen standaard omwikkeld met geotextiel. Duborain IT-buizen kunnen een netwerk vormen over relatief grote oppervlakten maar zijn vooral geschikt voor de lijnvormige infiltratie van regenwater. Een extra voordeel is het installatiegemak. De buizen zijn licht en dus eenvoudig te plaatsen. Bovendien zijn ze oersterk, zoals blijkt uit een test die we uitvoerden. Daarbij hakten we met een graafmachine op de buizen in. Toch bleef de buis intact. 

Met regenwater omgaan? Kies dan voor Duborain regenwatersystemen van DYKA. Want na regen komt Duborain.