Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Koolwaterstofafscheiders voor regenwater

Regenwater infiltreren is een zegen voor de bodem. Het vermijdt niet alleen het onderlopen van uw terrein in natte periodes, maar ook uitdroging en verzakking in droge periodes. Toch schuilt er een gevaar om de hoek. Wat als het te infiltreren water niet helemaal zuiver is?

Bodemvervuiling voorkomen

Regenwater neemt op zijn weg vanaf het dak tot de bodem vaak heel wat onzuiverheden op. Zeker als het water eerst over opritten of parkings stroomt. Olie- of benzinelekken kunnen voor vervuiling zorgen. Die wilt u uiteraard niet meenemen naar de bodem. U lost deze problematiek op door gebruik te maken van koolwaterstofafscheiders. Die filteren koolwaterstoffen als olie en benzine uit het regenwater. DYKA biedt twee types aan: ééntje dat geschikt is voor industriële processen en eentje voor de reiniging van het oppervlaktewater volgens het first flush principe. Bij first flush gaat men ervan uit dat in het begin van een regenbui, allerlei onzuiverheden vanop het terrein door de regen worden meegenomen.

Met regenwater omgaan? Kies dan voor Duborain regenwatersystemen van DYKA. Want na regen komt Duborain.