Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Loofafscheider voor de standleiding

U heeft net een infiltratiesysteem geplaatst en u merkt dat er wel echt veel bladeren en takjes in dat systeem terecht komen. Wat kunt u doen als bijvoorbeeld de dakgoten moeilijk bereikbaar zijn? De eenvoudigste ingreep is het plaatsen van een loofafscheider aan uw standleiding. Die plaatst u eenvoudig zonder ingrijpende werken. Een stukje uit de standleiding zagen, loofafscheider ertussen schuiven en de klus is geklaard.

Het systeem werkt heel eenvoudig. Een schuin aflopend rooster in de filter voorkomt dat bladeren verder naar beneden vallen in de leiding. Dankzij een opening in de wand, vallen de bladeren en takken gewoon uit de leiding. Het regen water zelf loopt door de rooster verder richting infiltratie. U wenst meer informatie over regenwaterbeheer in en rond de woning, download dan onze folder ‘tuinvriendelijk regenwaterbeheer om de woning’.

Met regenwater omgaan? Kies dan voor Duborain regenwatersystemen van DYKA. Want na regen komt Duborain.