Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Regenwater transporteren met IT-buizen

Soms moet regenwater een afstand overbruggen om een infiltratievoorziening of overstort te bereiken. U hoeft echter niet te wachten om te kunnen infiltreren. Dankzij de Duborain IT-buizen infiltreert en transporteert u tegelijkertijd.

Duborain IT-buizen zijn geperforeerde kunststofbuizen die verkrijgbaar zijn in PVC-U en PP. De PVC-U uitvoering is interessant voor die gevallen waarin u de IT-buis wilt combineren met klassieke hulpstukken. Wanneer u op zoek bent naar een groter volume voor dezelfde afstand dan heeft u behoefte aan een grotere diameter. In die gevallen is de uitvoering in PP een aanrader.

Twee vliegen in één klap

Om te voorkomen dat zand en vuil de IT-buis binnendringen worden de buizen standaard omhuld met geotextiel. Op die manier kan regenwater probleemloos over lange afstanden getransporteerd worden en tegelijkertijd infiltreren in de bodem. Twee vliegen in één klap dus.

Duborain IT-buizen kunnen een netwerk vormen over relatief grote oppervlakten maar zijn vooral geschikt voor de lijnvormige infiltratie van regenwater. Een groot bijkomend voordeel is het installatiegemak. Ze zijn licht en dus gemakkelijk en snel te plaatsen.

Met regenwater omgaan? Kies dan voor Duborain regenwatersystemen van DYKA. Want na regen komt Duborain.