1. Nuttig gebruik maken van regenwater

  Gebruik

  Nuttig gebruik maken van regenwater

  Een heel groot gedeelte van ons waterverbruik bestaat nog steeds uit drinkbaar water. Voor ruim de helft van ons dagelijks verbruik is regenwater perfect geschikt. Vang daarom uw regenwater op in regenwatertanks en maak nuttig gebruik van regenwater.

  Lees meer
 2. Praktische oplossingen voor regenwaterbeheer

  Regenwateroplossingen

  Praktische oplossingen voor regenwaterbeheer

  Over het onderwerp regenwater raakt u bij DYKA nooit uitgepraat. Wij verzamelde allerlei praktische oplossingen en handige tips die u van pas kunnen komen bij het integraal waterbeheer rondom de woning of het gebouw in één themakrant.

  Lees meer
 3. Grote buffercapaciteit met infiltratiekratten

  Infiltratie en buffering

  Grote buffercapaciteit met infiltratiekratten

  Wanneer infiltratie geen oplossing is dan kunt u regenwater bufferen. Bufferen kunt u op verschillende manieren. Wilt u snel een groot buffervolume creëren en verstandig omgaan met de ruimte die u beschikbaar heeft dan kiest u voor kratten.

  Lees meer
 4. Groot infiltratievolume op een beperkte grondoppervlakte

  Infiltratie en buffering

  Groot infiltratievolume op een beperkte grondoppervlakte

  Bij het ontwerpen of plaatsen van een infiltratiesysteem kunt u geconfronteerd worden met een beperkte grondoppervlakte om te gebruiken. Ga dan verstandig om met de ruimte die u heeft en plaats infiltratiekratten.

  Lees meer
 5. Samenwerking DYKA en Nyloplast leidt tot innovatieve infiltratieoplossing

  Regenwateroplossingen

  Samenwerking DYKA en Nyloplast leidt tot innovatieve infiltratieoplossing

  In Landgraaf werd de innovatieve infiltratieoplossing 'V-Flow' voorgesteld die onmiddellijk op veel aandacht kon rekenen in de sector van de infrastructuurprojecten. De ontwikkeling komt voort uit een verzoek van algemeen directeur Bas Van de Kreeke.

  Lees meer
 6. Minimale overlast met verticale infiltratie

  Infiltratie en buffering

  Minimale overlast met verticale infiltratie

  Beperk de overlast tijdens installatiewerzaamheden van een infiltratiesysteem met verticale infiltratie. Geen onnodige graafwerken en enkel boringen op die plaats waar de infiltratiepaal vervolgens verticaal in wordt geplaatst.

  Lees meer
 7. Filteren voor een lange levensduur

  Filteren regenwater

  Filteren voor een lange levensduur

  Een lange levensduur van infiltratievoorzieningen staat of valt met adequate filtervoorzieningen. DYKA biedt u dan ook filters aan voor de verschillende Duborain oplossingen.

  Lees meer
 8. Duborain kolken

  Opvangen regenwater

  Duborain kolken

  Regenwater opvangen op straatniveau gebeurt meestal met kolken. Speciale Duborain kolken hebben naast een opvangfunctie ook een visuele waarschuwingsfunctie.

  Lees meer
 9. Snelle dakafvoer met Vacurain

  Opvangen regenwater

  Snelle dakafvoer met Vacurain

  Een dak vol water kan leiden tot beschadigingen aan uw gebouw. Het is dan ook belangrijk het regenwater snel van het dak af te voeren. Daarom bracht DYKA Vacurain op de markt.

  Lees meer
 10. Infiltratie en transport van regenwater met IT-buizen

  Transport

  Infiltratie en transport van regenwater met IT-buizen

  Vooraleer regenwater een infiltratievoorziening of overstort bereikt moet het eerst over een afstand gestransporteerd worden. Dankzij de Duborain IT-buizen transporteert en infiltreert u tegelijkertijd.

  Lees meer