check Producten op Voorraad
check Sterk in Maatwerk
check Technisch Advies

Regenwatertips

Regenwater afkoppelen

Bladeren, zand en ander vuil zijn de grootste bedreiging voor regenwatervoorzieningen. Ze verstoren de goede werking van infiltratiesystemen. Daarom is een goede filtering met een zandvangput noodzakelijk. De werking van de zandvangput is heel eenvoudig. Nadat de loofafscheider de bladeren uit het regenwater heeft gefilterd, laat de zandvangput de zwaardere bestanddelen bezinken. Vervolgens stroomt het regenwater door een gaasfilter naar het riool of een infiltratiekrat.

Tip bij plaatsing: zorg dat de bovenkant van de zandvangput lager staat dan de woning, deze functioneert ook als overloop.

Heeft u een vraag over regenwaterbeheer? Neem contact met ons op.

arrow_forward Contact

Geen bladeren in de regenafvoerbuis

In de herfst vallen de bladeren weer van de bomen. Een deel van die bladeren (en vuil) komen in de dakgoten. Zonder verdere maatregelen vinden ze ook hun weg naar de regenafvoerbuis. Die kan dan snel verstopt raken. Met een bolrooster voorkomt u dat. Plaats een bolrooster in de aansluiting van de regenafvoerbuis. De dakgoot moet nog wel regelmatig worden schoongemaakt.

Werkt u met plakplaten met een middenuitloop? Kies dan voor de bolroosters van gegalvaniseerd staal.

Rioollucht in huis? Plaats een RWA-sifon

Help uw klant snel af van stankoverlast door rioollucht. Met een RWA-sifon wordt voorkomen dat lucht uit het riool via de regenafvoerbuis de woning kan binnendringen.

Wanneer de regenafvoerbuis op het gemengd riool is aangesloten, is het aan te raden om gebruik te maken van een RWA-sifon. De RWA-sifon werkt als stankafsluiter. Dit type sifon is verkrijgbaar in 80 of 100mm. Maakt u gebruik van een regenafvoerbuis van 60mm? Dan kunt u met een inzetverloop overgaan naar 80mm.

Regenwater opslaan voor de tuin

Regenwater opslaan voor het sproeien van de tuin kan heel gemakkelijk met stijlvolle regenwatertonnen. Bijvoorbeeld de Amfoor met sfeervolle antieke look. De vaas is beschikbaar in ronde en halfronde vorm voor gemakkelijke plaatsing tegen de gevel. Verkrijgbaar in de kleuren: zand, graniet en terra. Of kies voor de trendy Color tank. Inclusief ingebouwde plantenbak. De ton is in diverse kleuren leverbaar.

Lijnafwatering rondom de woning

Een heftige bui zorgt voor grote hoeveelheden water in korte tijd. Door dit regenwater dicht bij de bron op te vangen wordt een verzadigde bodem, plasvorming en wateroverlast voorkomen. Dat kan nu makkelijk en mooi met de lijnafwateringsset van DYKA.

DYKA lijnafwatering is geschikt voor licht verkeer rondom de woning (belastingklasse A15, wat staat voor 1500Kg belasting). Het is ook nog eens heel eenvoudig te monteren door het lichte gewicht en makkelijke kliksysteem. De complete set bestaat ui 3 gootelementen (1m), aansluitmogelijkheden en eindschotten.

Voorkom bladeren in de dakgoot

Krijgt u wel eens de vraag: “Hoe kan ik mijn dakgoot schoon houden zonder al te veel werk?”

Dat kan met een simpele oplossing. Door het eenmalig plaatsen van een gootrooster komen bladeren niet meer in de dakgoot zelf terecht. Bladeren die op het gootrooster vallen, drogen op en waaien weg. Het is gemaakt van kunststofgaas en klemt zich vanzelf vast. Een eenvoudige klus waarvoor geen gereedschap nodig is en wat uw klant veel tijd en moeite bespaart.

Titel Hey, da's Handig

Op deze pagina vindt u praktische tips voor regenwaterbeheer. Heeft u vragen over dit thema? Ga naar het filiaal bij u in de buurt of neem contact met ons op.

arrow_forward Contact

Eenvoudig waterschade voorkomen

Met een tijdelijke afvoerslang voorkomt u dat. De afvoerslang is heel eenvoudig aan te brengen door deze op maat te knippen en met een stuk duct tape aan de gootuitloop te bevestigen. Voorkom hiermee veel schade.

Persoonlijk advies nodig? Kom langs in het filiaal bij u in de buurt.

arrow_forward Vind filiaal

Gebruik regenwater

Opslaan en gebruik van regenwater wordt steeds interessanter. Drinkwater wordt schaarser en zal in de toekomst alleen maar stijgen in prijs. Maak daarom nuttig gebruik van regenwater. Kunststof tanks zijn perfect in situaties met beperkte ingraafdiepte of lage grondwaterstanden. Door regenwater op te slaan in regentonnen kan het heel gemakkelijk gebruikt worden voor bijvoorbeeld het sproeien van de tuin.

Meer praktische oplossingen voor regenwaterbeheer?

arrow_forward Bekijk themakrant