Verbeteringen op alle fronten

Aerodynamisch

Dankzij het CFD-design heeft elk element in het DYKA AIR systeem uitsluitend vloeiende rondingen en naadloze overgangen. Dit leidt tot een aanzienlijke reductie van de inwendige luchtweerstand ten opzichte van bestaande ventilatiekanalen. De vloeiende overgang van standleiding naar instortkanaal leidt met een uitgekiende bocht tot minder luchtwervelingen. Dit voorkomt stilstaande lucht en vuilophoping in het systeem.

Duurzaam

Luchtkanalen zijn nooit volledig luchtdicht. Luchtdichtheidsklasses geven de mate van lekverliezen aan tijdens luchttransport. Dit wordt uitgedrukt met luchtdichtheidsklasse A, B, C en D. Klasse D is het meest luchtdicht met als gevolg dat deze tot 3 keer minder lekverliezen biedt dan klasse C. Het DYKA AIR systeem is onafhankelijk getest volgens de Europese norm NEN-EN 1751 en valt met gemak binnen luchtdichtheidsklasse D. DYKA AIR is daarmee de meest duurzame keuze voor woningventilatie!

Onderhoudsarm

Het DYKA AIR systeem is met haar gladde materiaaloppervlak, ronde vormen en vloeiende overgangen eenvoudig te onderhouden en blijft jaar in jaar uit optimaal presteren. Dient er gereinigd te worden dan kunt u hier met een borstel gemakkelijk bij. Dankzij de vloeiende bochten gaat de borstel probleemloos door het volledige systeem. Daarnaast is DYKA AIR een gelijmd systeem en dus waterdicht. Hierdoor treedt er bij de aanleg geen inwendige vervuiling op zoals bijvoorbeeld bij het instorten. DYKA AIR wordt dus schoon opgeleverd.

Comfort

Dankzij de aerodynamica van DYKA AIR is het mogelijk om het installatiegeluid per verblijfsruimte tot ver onder 30 db(A) te reduceren. De vloeiende vormen van de ventilatiekanalen van DYKA AIR voorkomen wervelingen die stroomgeluid veroorzaken. De rondingen en naadloze overgangen leiden tot minder luchtweerstand in het kanaal. Hierdoor is bij gelijkblijvend debiet minder ventilatorvermogen nodig. De ventilator draait met minder toeren en genereert dus minder brongeluid. Daarnaast hebben kunststofventilatiekanalen ook een lagere akoestiek.

Implementatie

De DYKA AIR ventilatiekanalen hebben universele aansluitmaten (Ø125mm) en zijn daarmee geschikt voor elke gangbare ventilatorbox en ventiel. De data voor het complete modulaire leidingassortiment zijn bovendien opgenomen in de toonaangevende reken- en tekensoftware voor ventilatiesystemen zoals Arkey, Adomi, Mepcontent, StabiCAD 9, BINK en BIM. Dit biedt maximale vrijheid tijdens het ontwerpproces. Met de nieuwe rekenmodule in StabiCAD 9 kunt u bovendien direct de weerstanden van uw DYKA AIR ontwerp bepalen.

Tijdswinst

Voor DYKA AIR is geen speciaal gereedschap nodig. Een zaag, ontbramer, reiniger en PVC-lijm volstaan. Met DYKA AIR behoort tijdrovend schroeven tot het verleden. Door de pasklare onderdelen in elkaar te schuiven en te verlijmen, ontstaat direct een vormvaste en trekvaste verbinding. DYKA AIR is op elke plek te monteren of toe te passen dankzij het modulaire assortiment. Het is licht van gewicht en laat zich snel en eenvoudig monteren.

Modulair

Het DYKA AIR systeem kan eenvoudig op locatie gemonteerd worden met een mof-spie lijmverbinding. Het modulaire assortiment omvat alle ovale en ronde elementen om de meest uiteenlopende ventilatiekanalen te realiseren. De componenten zijn duidelijk herkenbaar en garanderen een probleemloze en snelle montage.

Prettige Montage

Het kunststof materiaal is licht van gewicht en vertoont geen scherpe randen. Dat maakt het werk van de installateur plezierig maar vooral ook veilig. Ook levert het monteren van DYKA AIR tijdwinst op. Daarnaast nemen de ventilatiekanalen in vloeren maar weinig ruimte in, wat het afwerken veel gemakkelijker maakt.

Slagvast

DYKA AIR is gemaakt van slagvast PVC-U. Dit robuust en vormvast materiaal voorkomt deuk -en lekschade in de bouwfase en garandeert dat het ventilatiesysteem z'n capaciteit daadwerkelijk behoudt. Doordat de ventilatiekanalen 100% waterdicht zijn, kan er tijdens de bouw geen betonwater in doordringen. Daarnaast garandeert de lijmverbinding zijn trekvastheid. Dit levert een luchtdicht systeem op met een constante verbindingskwaliteit.