Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Energietransitie

De transitie naar duurzame energie: samen naar een klimaatneutraal Europa

Momenteel zitten we midden in een energietransitie. Het doel van deze transitie is om van fossiele brandstoffen zoveel mogelijk over te gaan op duurzame energiebronnen. Dat betekent dat we andere middelen in moeten zetten om onze energie uit te halen, zoals zonne-energie en windenergie.  Al deze ontwikkelingen dragen bij aan het verminderen van onze CO­2 uitstoot te verminderen en uiteindelijk een klimaatneutrale maatschappij te realiseren. 

Duurzaamheid en MVO

Naast de oplossingen die wij bieden om met onze producten bij te dragen aan een CO2 reductie, besteden we ook veel aandacht aan het verduurzamen van ons eigen productieproces. We zijn ons bewust van de invloed van onze bedrijfsactiviteiten op de omgeving. Daarom willen we hier zo mee omgaan dat de natuurlijke omgeving ook voor de toekomstige generaties behouden blijft. Dit doen we door MVO, duurzaamheid en circulariteit te integreren in onze bedrijfsprocessen, diensten en producten en ons te focussen op een duurzame, leefbare wereld waar sprake is van een optimale balans tussen sociale, ecologische en economische belangen.

Meer weten over onze energietransitie-oplossingen?

Heb je een vraag of wil je weten welke oplossing het beste aansluit bij jouw project? Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!

Meer over energietransitie

PE leidingen voor WKO Wageningen University & Research

Om duurzaam om te gaan met energie heeft Heijmans in opdracht van Wageningen University & Research een nieuwe warmte- en koudopslag (WKO) aangelegd om uiteindelijk CO2-uitstoot te beperken en het aardgasverbruik te reduceren.

Lees meer

Project energietransitie: HKZ Maasvlakte

Op zee ligt het Windpark Hollandse Kust Zuid, waar duurzame windenergie gewonnen wordt. Wij maakten een kabelverbinding van het windpark naar stations op land. Een mooie uitdaging waar we je graag meer over vertellen.

Lees meer

Floating Solar

Floating Solar is een expert en leverancier die drijvende zonne-eilanden leveren.  Gezamenlijk hebben we besloten PE buizen in te zetten om de drijflichamen van het zonne-eiland te realiseren. 

Lees meer

DYKA levert 3 KM HDPE-mantelbuis aan Verbraeken Infra

Wij leverden de HDPE-mantelbuis met de uitzonderlijke diameter 225 mm en gevraagde buislengte van 20 m uit voorraad meteen na het bouwverlof aan aannemer Verbraeken Infra.

Lees meer
Meer nieuws