Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Regenwater infiltreren

Met regenwaterinfiltratie vang je regenwater op in de grond en niet in het riool. Zo verwerk je het water op de plaats waar het valt en voorkom je een te grote druk op het riool. Vaak maken we hiervoor gebruik van tijdelijke opslag in bijvoorbeeld een infiltratiekrat of een IT-systeem. Als de grond verzadigd is, wordt het regenwater hier tijdelijk opgeslagen en onmiddellijk aan de grond afgegeven zodra het kan.

Vang regenwater op in de grond voor duurzaam regenwaterbeheer

Infiltratie herstelt de waterbalans in de bodem. Regenwater belandt immers niet meer in de riolering. Het regenwater wordt tijdelijk opgeslagen in een buffervoorziening, om daarna geleidelijk door de bodem te worden opgenomen. Dit buffer- en infiltratieproces voorkomt uitdroging van de bodem tijdens droge periodes en wateroverlast tijdens de natte periodes 

Meer weten over regenwater infiltreren?

Heb je een vraag of wil je weten welke oplossing het beste aansluit bij jouw project? Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!