Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Prefab in de hoogbouw

De hoge grondprijzen en het woningtekort in België zorgen ervoor dat steden en ontwikkelaars steeds vaker kiezen voor hoogbouw. Prefab biedt verschillende voordelen in de hoogbouw. Zo hebben de verschillende appartementen binnen hetzelfde complex vaak eenzelfde indeling, waardoor standaardisatie mogelijk is. Maar ook bij verschillende indelingen binnen één complex zorgt prefab voor een snelle installatie. 

Van voorbereiding tot uitvoering

Met behulp van onze afdeling Engineering & Consultancy is het voor ons mogelijk om in het voortraject van een project in te stappen. Dat heeft zelfs onze voorkeur. We denken graag mee van A tot Z en beginnen met ontwerp en advies. Dit doen we in nauwe samenwerking met diverse betrokkenen, zoals de werkvoorbereider. Door bijvoorbeeld vooraf te modelleren in BIM en ons ontwerp in het BIM-model van de aannemer te integreren, kunnen eventuele knelpunten direct aangepakt worden. Het resultaat? Een systeem dat op locatie direct naadloos aansluit. Zo bieden we bij grote, complexe hoogbouwprojecten een helpende hand op het gebied van voorbereiding en procesoptimalisatie.

Waarom kiezen voor DYKA Prefab?

  • Ondersteuning in het hele proces: van engineering tot realisatie.
  • Besparing op logistieke voorbereiding: Geen voorraadbeheer meer nodig, we leveren alles op het gewenste moment op de bouw.
  • Minder werkvoorbereiding: Geen productietekening of materiaallijsten meer nodig.
  • Vermindering van de transportbewegingen: Alles wordt direct op locatie geleverd.
  • Tijd- en afvalbesparing: Geen meet-, zaag- en afschuinwerk meer op de bouw.

Aanlevering op maat

We leveren de prefab sets gebundeld aan op een manier die voor jou handig is. Dit kan zijn per verdieping, per appartement of per assortiment. Doordat we aanleveren op het gewenste moment, heb je geen grote voorraad op locatie nodig. Dat is vooral voor binnenstedelijke gebieden, waar weinig bouwplaatsruimte is, erg handig.

Prefab modules

Aangezien standaardisatie in hoogbouw vaak tal van voordelen oplevert, zijn de ontwerpen voor de wooneenheden vaak zeer vergelijkbaar. De stap naar prefabricatie is dan logisch. Denk bijvoorbeeld aan een complete badkamer of toiletruimte die in een fabriek geassembleerd wordt en direct klaar is voor plaatsing. Door ook de leidingsystemen geprefabriceerd aan te laten leveren, win je veel tijd op locatie. 

Meer weten over prefab in de hoogbouw?

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!