Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Referentieprojecten

Het infiltreren van regenwater, nieuwbouwwoningen voorzien van geluidsarme binnenriolering en het ontwikkelen van maatwerk Axedo inspectieputten: Wat we doen maken we graag visueel door middel van onze referentieprojecten. Je vindt hier een greep uit onze projecten. 

Alle referentieprojecten

Een roof-to-river oplossing voor Wilms in Meerhout

Wilms in Meerhout is specialist in rolluiken en zonwering. Vandaag bouwt Wilms verder aan de toekomst met duurzame uitbreiding voor zo'n 8.000m² aan bedrijfsgebouwen. DYKA werd door aannemer Derdaele+ aangeschreven in een vroeg stadium om hen te begeleiden, tot en met de uitvoering, voor alles wat betreft afvoer van regenwater en vuilwater.

Lees meer

Watertank voor Storex in Wevelgem

In Wevelgem is aannemer Stadsbader bezig met een opslaghal voor Storex. Voor de riolering en het waterbeheer van dit project heeft Stadsbader NV gekozen voor een samenwerking met DYKA. Binnen dit project hebben wij een totaaloplossing aangeboden met onder andere kunststofleidingsystemen, koolwaterstofafscheiders en een bluswatertank van 100.000 liter.

Lees meer

Colas legt 2532 meter HDPE persriolering in Mol

In de Sint-Apollonialaan, gelegen in Mol, wordt de verouderde riolering vervangen door een persleiding. Colas plaatst in totaal 2532 meter HDPE persriolering met een diameter van 500mm en een lengte van 22 meter.

Lees meer

Liefkenshoektunnel: Olie- en benzineafscheider

Als een van de weinige tunnels in Vlaanderen beschikt de Liefkenshoektunnel over een olie- en benzineafscheider om het oppervlaktewater van de tunnel op een milieuvriendelijke manier te kunnen afvoeren naar de Schelde. In opdracht van hoofdaannemer Lareco werd DYKA ingeschakeld voor de juiste dimensionering en levering van de juiste afscheider.

Lees meer

V-flow: Aanleg Fietsostrade Hoeilaart

Met werken aan de ring rond Brussel wordt er volop ingezet op meer en een betere fietsinfrastructuur. Onderdeel van deze werken is de heraanleg van de Terhulpsesteenweg te Hoeilaart. Om de situatie te verbeteren, wordt de Terhulpsesteenweg heraangelegd met een naastliggende fietsostrade. De afwatering van de fietsostrade gebeurt via het V-flow systeem van DYKA. In totaal werden er in dit project 76 infiltratiepalen diameter 800 geplaatst.

Lees meer

Prefab schachten en leidingsets voor Startblock

Om een bijdrage te leveren aan een oplossing voor het woningtekort, realiseert Startblock doorlopend woningen waarmee op een kleine oppervlakte het optimale woongenot behaald kan worden. Wij dragen bij aan de ontwikkeling van deze woningen door een schacht van ruim 8 meter voor riolering en ventilatie prefab aan te leveren, inclusief bijbehorende leidingsets.

Lees meer

11 km PE-100 boorbuizen voor nutswerken Ternat

Deze zomer is netbedrijf Fluvius gestart met belangrijke nutswerken in Ternat. MK-Tech & Euroboringen hebben de taak om dit project van start to finish klaar te maken. In het proces werd er in totaal 11 kilometer aan PE-100 boorbuizen van DYKA gebruikt.

Lees meer

7km PE voor het tweede grootste ziekenhuis in België

Het project ‘Ziekenhuis Charleroi’ is een groot project waar aannemer Jan De Nul 7km PE-buis en zo’n 220 inspectieputten levert. Dit grootse project startte in 2019 en zal voor DYKA doorlopen tot 2021.

Lees meer

Vacurain flex voor Eduards Trailer Factory

In Lommel werd begin 2021 de nieuwe fabriek van Eduards Trailer Factory gebouwd met een oppervlakte van 21.800 m². DYKA werd aangeschreven in een vroeg stadium voor alles wat betreft afvoer van regenwater en vuilwater.

Lees meer

PP Solydo voor herinrichting Elizabethlaan te Knokke-Heist

Om het groene karakter te verhogen, werd beslist om de Elizabethlaan te Knokke te vernieuwen. Meteen werd ook de riolering onder handen genomen. Aannemer Willemen Infra installeerde zo’n 1.000 meter DYKA PP Solydo.

Lees meer

Ruim 127.00m2 droge daken dankzij Vacurain Flex in Boekarest

CTP heeft met Ness Project Europe en Xandranet een nieuw logistiek centrum geplaatst in Boekarest. Dit gebouw heeft een dakoppervlakte van 127.694 m². Wij verzorgden een betrouwbaar regenwaterafvoersysteem. 

Lees meer

Opvang & infiltratie: Roof - to - River megaproject Soenen - fase 2

In Dilsen-Stokkem bouwt de West-Vlaamse kartonproducent Soenen – met hoofdaannemer Vulsteke Bedrijfsgebouwen – een nieuwe fabriek van 113.000 vierkante meter. Een dergelijke oppervlakte vraagt om een doordachte analyse en aanpak met betrekking tot het regenwaterbeheer, dit voor zowel de opvang als de verwerking ervan.

Lees meer

DYKA Grip Gierlebaan

Op de Gierlebaan tussen gemeente Lille en Gierle saneerde aannemer Dierckx NV uit Balen een waterleiding van 3,6 km. DYKAGrip bleek een uitstekende trekvaste koppeling voor dit specifieke proces, samen de PVC bochten.

Lees meer

Roof to river totaaloplossing voor megaproject Soenen golfkarton te Lanklaar

In Dilsen-Stokkem bouwt de West-Vlaamse kartonproducent Soenen een nieuwe fabriek van 113.000m2. Wij stelden onze technische knowhow en producten ter beschikking voor het regenwaterbeheer.

Lees meer

PE leidingen voor WKO Wageningen University & Research

Om duurzaam om te gaan met energie heeft Heijmans in opdracht van Wageningen University & Research een nieuwe warmte- en koudopslag (WKO) aangelegd om uiteindelijk CO2-uitstoot te beperken en het aardgasverbruik te reduceren.

Lees meer

Project energietransitie: HKZ Maasvlakte

Op zee ligt het Windpark Hollandse Kust Zuid, waar duurzame windenergie gewonnen wordt. Wij maakten een kabelverbinding van het windpark naar stations op land. Een mooie uitdaging waar we je graag meer over vertellen.

Lees meer

Studentenhuisvestiging 'Op Dreef'

In Utrecht is een studentencomplex met 639 studentenwoningen ontwikkeld. Voor de installatie van de binnenriolering is gekozen voor PP en DykaSono binnenriolering, uitgevoerd in prefab.

Lees meer

5.000 infiltratiekratten bij uitbreiding van Vostermans Companies

Voor uitbreiding van Vostermans Companies BV uit Venlo, hebben wij 5.000 infiltratiekratten geleverd. De nieuwe fabriekshallen hebben een oppervlakte van 10.000m2, de kratten zorgen voor een optimale opslag.

Lees meer

Floating Solar

Floating Solar is een expert en leverancier die drijvende zonne-eilanden leveren.  Gezamenlijk hebben we besloten PE buizen in te zetten om de drijflichamen van het zonne-eiland te realiseren. 

Lees meer

Duurzame en snelle Prefab oplossing vernieuwing Amstelveenlijn

De veelgebruikte Amstelveenlijn was dringend aan vernieuwing toe. Tijdens dit project waren wij vroegtijdig betrokken met onze E&C afdeling en werden onze Prefab leidingen ingezet vanwege tijdsdruk en grootte van het project. 

Lees meer

Hemelwaterafvoer nieuwe bedrijfshal Van der Sluis Constructie

Door een uitbreiding van Van der Sluis Technische Bedrijven, wordt er een nieuwe bedrijfshal gebouwd met een oppervlak van 7200 m², waar een snelle hemelwaterafvoer noodzakelijk is. De oplossing: onze Vacurain Fix!

Lees meer

Een optimale infiltratievoorziening voor zwembad Plopsaqua

Eind 2020 werden de deuren van het nieuwe waterpretpark Plopsaqua geopend. Voor de optimalisatie van het hemelwatersysteem (inclusief infiltratie) en het vuilwatersysteem hebben wij ondersteuning geboden.

Lees meer

Duurzame renovatie van 3 studentenflats in Groningen

Drie studentenflats in Groningen worden getransformeerd tot duurzame en energiezuinige flats. Voor de binnenriolering is de keuze gevallen op ons stille DykaSono systeem.

Lees meer

Axedo 800 inspectieputten voor de Loveldlaan in Aalter België

In de Loveldlaan in Aalter, waren wegen- en rioleringswerken nodig in opdracht van het lokaal bestuur Aalter. Onze Axedo 800 inspectieputten zijn bij dit project ingezet door een ruimtegebruik voor de installatie.

Lees meer

Mantelbuizen voor de fundering van de windturbine

Om gebruik te kunnen maken van duurzame energie is een goed vervoer van de windenergie erg belangrijk. Onze mantelbuizen zijn uitermate geschikt om te gebruiken voor elektrakabels in de fundering van de windturbine.

Lees meer

DYKA levert 3 KM HDPE-mantelbuis aan Verbraeken Infra

Wij leverden de HDPE-mantelbuis met de uitzonderlijke diameter 225 mm en gevraagde buislengte van 20 m uit voorraad meteen na het bouwverlof aan aannemer Verbraeken Infra.

Lees meer

PVC Kinderrolstoel

Studenten uit het zesde jaar krijgen de kans om een geïntegreerde proef te realiseren. Zo kozen twee studenten ervoor om een PVC kinderrolstoel te ontwerpen en te maken 

Lees meer

Efficiënt bouwen met prefab hemelwaterafvoer in de gevelwanden

De Doktoren in hartje Antwerpen is een architecturale parel van 23 bouwlagen die momenteel wordt opgetrokken aan het Kempisch Dok. Deze 81 meter hoge woontoren bestaat uit 156 appartementen met de meest fenomenale uitzichten.

Lees meer

Mantelbuizen voor verbreding A27 Houten-hooipolder

De oplossing voor de verbreding van de A27 waar BAM een 50 Kv-kabel moest verlegging vanwege de ligging, was een ondergrondse boring! Daarom mochten wij voor dit project 17.000M PE buizen leveren in diverse diameters.

Lees meer

V-Flow oplossing leidt tot efficiënt waterbeheer in Maastricht

Voor het aanpassen van de riolering in de Schaapbroekweg, moest een oplossing gezocht worden voor het infiltreren van het hemelwater. Onze Duborain V-flow was voor dit project het meest geschikt voor hemelwaterinfiltratie.

Lees meer

Vacurain Flex voor nieuw logistiek centrum VT Logistics te Lommel

Onze E&C afdeling is nauw betrokken geweest bij het voorontwerpplan voor regenwaterhuishouding van het nieuw logistiek centrum van VT Logistics. Voor dit project is er gekozen voor ons Vacurain Flex onderdruksysteem.

Lees meer

UV-Systeem Vacurain Flex voor het nieuwe distributiecentrum van Alibaba

Aan de luchthaven van Luik is een nieuw distributiecentrum voor Alibaba gerealiseerd door THV Benard construction sa-Cordeel nv. Het distributiecentrum telt ongeveer 37.000 m² dakoppervlak.

Lees meer
Meer nieuws