Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Infiltratiekratten

Infiltratiekratten bieden een goede oplossing voor de infiltratie en buffering van regenwater. Het zorgt ervoor dat regenwater wordt verwerkt op de plek waar het valt. Wij bieden twee soorten infiltratiekratten aan: de Rainbox 3S en de Rainbox Cube. Beiden worden gemaakt van 100% gerecyclede kunststof (PP) en kunnen ook achteraf opnieuw gerecycled worden. Dit circulaire leven, in combinatie met het efficiënt omgaan met regenwater, maakt het een duurzame oplossing. 

Neem contact op

Wat is een infiltratiekrat? 

Een infiltratiekrat creëert een holle ruimte onder de grond waarin water kan worden opgeslagen. Het krat wordt gevuld door middel van de aanvoer, die aangesloten is op een dak of bijvoorbeeld lijnafwatering. 

Een infiltratiekrat kan je daarnaast ook omhullen met geotextiel. Zo wordt water afgegeven aan de grond zonder dat er zand of grond in het infiltratiekrat terechtkomt. Onze infiltratiekratten zijn aan elkaar te koppelen in de hoogte, breedte en lengte. Samen vormen ze dan een infiltratiebekken. 

Duurzame oplossing

Onze infiltratiekratten worden gemaakt van 100% gerecyclede kunststof (PP). We ontworpen ze zodat ze net zo lang meegaan en net zo sterk zijn als een andere variant uit nieuwe grondstoffen. Na gebruik kunnen we het product opnieuw recyclen zodat we de kunststof nogmaals kunnen gebruiken. Kortom: infiltratiekratten hebben een circulaire leven én dragen bij tot het efficiënt omgaan met regenwater. We kunnen dus gerust stellen dat het een ontzettend duurzaam product is. 

Onze infiltratiekratten

Wij bieden twee modellen infiltratiekratten aan: de Rainbox 3S en de Rainbox Cube

Rainbox 3S en Rainbox 3S Channel

De Rainbox 3S en de Rainbox 3S Channel zijn een kant-en-klare oplossing voor het infiltreren en bufferen van regenwater bij lage verkeersbelasting. De ideale oplossing voor groene, licht belaste zones zoals tuinen, parken en opritten. De Rainbox 3S is geschikt voor een verkeersklasse van PKW12.


Rainbox Cube Core en Rainbox Cube Channel

De Rainbox Cube infiltratiekratten infiltratiekratten lenen zich perfect voor zones met een hoge verkeersbelasting zoals parkeerplaatsen en industriële terreinen waar zware vrachtwagens rijden. Ze hebben een volume en capaciteit van meer dan 200 liter. Door verschillende infiltratiekratten met elkaar te koppelen, kan je een heel infiltratieveld creëren. 


Infiltratievelden

Onze infiltratiekratten zijn eenvoudig te koppelen aan elkaar. Zo vormen ze een groot veld met een hogere capaciteit. Op plekken waar veel ruimte is of waar een grote hoeveelheid regenwater verwerkt moet worden is dit een veel toegepaste oplossing.