Snel en economisch riolering plaatsen met Ultra Kyma

Een PP leidingsysteem voor de afvoer van grote hoeveelheden afval- en regenwater dat snel geplaatst kan worden en toch niet aan stevigheid inboet. Dat is het Ultra Kyma PP SN8 systeem van DYKA. 

De dubbelwandige polypropeen Ultra Kyma buizen (100% recycleerbaar) hebben aan de buitenkant een geribd profiel. Hierdoor kan deze buis met gestructureerde wand geproduceerd worden met een lager gewicht en dezelfde sterkte als een gladde PP buis. Dankzij de ribbels ligt de buis stevig ingebed in de bodem. Dat maakt Ultra Kyma bijzonder interessant voor gebruik in heuvelachtig gebied. Anderzijds zorgen de ribbels ook voor meer stevigheid. De buizen vervormen minder onder invloed van de gronddruk wat de betrouwbaarheid van de afdichtingen verhoogt. De levensduur van de buizen bedraagt dan ook meer dan 100 jaar.

Snel installeren

Alles is gericht op een snelle installatie. Het is bijzonder licht materiaal, zeker in vergelijking met beton. Dat vergemakkelijkt zowel het transport als de plaatsing. De standaard lengtes van 6 meter laten toe snel grote afstanden te overbruggen. U heeft dan ook minder koppelingen te plaatsen. Betonnen buizen zijn een stuk korter. Daar is dus meer koppelwerk nodig. Het resultaat: tijdswinst voor de aannemer én minder overlast voor de omwonenden. Bijkomend voordeel: minder kans op lekkages.

Minimale gronddekking

Ultra Kyma is voorzien van een Benor keurmerk. Het ysteem kan vervormd worden tot 30% van de diameter zonder beschadigingen. De combinatie van een licht gewicht met flexibiliteit en stevigheid, laat een minimale gronddekking van 15 cm boven de buis toe. Dat bespaart alweer tijd, er moet immers minder diep gegraven worden.

De gladde binnenafwerking van Ultra Kyma garandeert een hoog afvoervermogen zodat vuilophopingen maximaal vermeden worden. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat dit systeem bijzonder gewild is bij aannemers: licht, sterk én betrouwbaar. Ontdek ook de andere oplossingen voor de afvoer van uw afval- en regenwater.

Gepubliceerd op: 26 February 2020