Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Sedimentatietank filtert grote volumes regenwater

Regenwaterbeheer wordt steeds belangrijker. Niet alleen om wateroverlast te voorkomen, maar zeker ook om droogtepieken op te vangen. Onlangs verscheen hierover zelfs het artikel ‘Als water goud wordt’ in De Standaard.

Als regenwaterspecialist heeft DYKA dan ook een compleet regenwatersysteem: Duborain. Dat is logisch onderverdeeld in 6 stappen: opvangen, transporteren, filteren, gebruiken, infiltreren en reguleren. Het belang van filteren valt niet te onderschatten. Het maakt regenwater geschikt voor gebruik en voorkomt voortijdig dichtslibben van infiltratie-installaties.

Naast de traditionele filtermethoden zoals zandvangputten, geotextiel en koolwaterstofafscheiders, bracht DYKA nu ook een filter voor grote volumes op de markt: de sedimentatietank. Die wordt  voor de infiltratievoorziening geplaatst. Door de overgang van de kleinere diameter van het regenwaterafvoersysteem naar de grotere diameter van de sedimentatietank, gaat het inkomende regenwater langzamer stromen. Tijdens die langzame waterverplaatsing krijgt meegevoerd materiaal de kans naar de bodem van de tank te zinken of te sedimenteren.

onderdelen sedimentatietank filteren regenwater

Het gefilterde regenwater loopt vervolgens naar een buffer- of infiltratievoorziening. Het achtergebleven materiaal kan met een puttenzuiger uit de tank verwijderd worden. Dit systeem garandeert een probleemloze werking van de infiltratievoorziening. Deze oplossing wordt per project berekend en gedimensioneerd door de Engineering and Consultancy afdeling van DYKA. Klik hier voor de technische fiche van deze oplossing.

Gepubliceerd op: 07 March 2019