Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Regenwater opvangen

Het opvangen van regenwater is de eerste stap naar duurzaam regenwaterbeheer. Je kunt ervoor kiezen om het regenwater op te vangen en te kanaliseren naar een buffer- of infiltratieoplossing of om de regen door middel van verticale infiltratie direct te infiltreren. 

 

Neem contact op

Onze oplossingen voor de opvang van regenwater

Iedere situatie vraagt om een goed doordachte aanpak. Hoe je het regenwater het beste kunt opvangen, is daarom ook afhankelijk van verschillende factoren. We maken hierin een globaal onderscheid tussen het opvangen van regenwater van schuine daken, platte daken en de opvang van regenwater van bestrating. 

Regenwater opvangen van een schuin dak

Voor de opvang van regenwater van een schuin dak wordt over het algemeen gebruikgemaakt van dakgoten. Een dakgoot zorgt ervoor dat het water niet rechtstreeks van het dak op de grond valt of tegen de gevel waait. Daarmee voorkom je vochtplekken en schade aan de gevel. Hoe alledaags een dakgoot ook lijkt, het is een essentieel onderdeel van een efficiënt regenwatersysteem.

 Wij leveren het volledige systeem. Dus niet alleen de dakgoten, maar ook alle benodigde hulpstukken zoals beugels, eindstukken, bochten en filters. Handige kliksystemen maken installatie bij bepaalde dakgoten ook nog eens bijzonder eenvoudig. 

Regenwater opvangen van een plat dak

 Op platte daken is het belangrijk dat regenwater snel afgevoerd wordt. Een grote hoeveelheid water kan het dak immers beschadigen, lekkages veroorzaken of er zelfs voor zorgen dat een dak instort. Met het UV-systeem Vacurain voeren we regenwater snel af van (grote) platte daken. Het systeem ‘zuigt’  het water van het dak weg zodra de daktrechters gevuld zijn. Ideaal voor industriële complexen, ziekenhuizen of scholen.

 


Regenwater opvangen van bestrating

Regenwater opvangen van bestrating. Voor het opvangen van regenwater van bestrating, wordt ofwel een kolk, ofwel lijnafwatering toegepast. 

Lijnafwatering

Lijnafwatering is de ideale oplossing om snel grote hoeveelheden water af te voeren van een verhard oppervlak. Bijvoorbeeld terrassen, garages, langs zwembaden en in winkelstraten. 

Kolken

Wanneer je gebruikmaakt van verticale infiltratie, kun je gebruik maken van de Duborain kolken. Deze zijn te herkennen aan het waaierpatroon, dat aangeeft dat de kolk in verbinding staat met een infiltratieyssteem. De kolk bevat een korffilter waarmee hij vervuiling uit het systeem weert.